Ga naar de inhoud

JE HOORT HEM, MAAR JE ZIET HEM NOOIT: LUC ROMBOUTS KRIJGT PRIJS CULTUURRAAD

TIENEN – De leden van de Tiense cultuurraad hebben uit vier genomineerden stadsbeiaardier Luc Rombouts de cultuurprijs toegekend. Beiaardier Luc Rombouts, die al sinds 1987 actief is in de suikerstad,  haalde het van de andere genomineerden: The River curls around the town, met Bart Bekker en Jan Vanwinckel, de Reuzengilde Tienen en Greyhounds in Nood Belgium.

Luc Rombouts is beiaardier van beroep. Hij is niet alleen de stadsbeiaardier van Tienen, maar ook van de Vredesbeiaard in de Abdij van Park bij Leuven, en van de twee universiteitsbeiaarden in de universiteitsbibliotheek en het Groot Begijnhof in Leuven.

Luc Rombouts in het midden, kreeg de cultuurprijs

“Wie vaak in Tienen komt of naar de markt komt heeft mij al dikwijls gehoord. Eigenlijk is een beiaardier een eenzaam beroep. Men hoort ons, maar niemand ziet ons”, aldus Luc Rombouts, die al talrijke concerten gaf in Europa en de Verenigde Staten, en optrad tijdens festivals en congressen. Luc Rombouts is geïnteresseerd in historische en maatschappelijke aspecten van de beiaardcultuur. Hij bracht in Tienen ook al concerten met Oekraïnse liederen en vredesmelodieën, naar aanleiding van één jaar oorlog tussen Rusland en Oekraïne.- HCH