Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

JAARMARKT IN GELDENAKEN OP HEMELVAARTDAG

GELDENAKEN – Op donderdag 18 mei is er jaarmarkt in Geldenaken. Meer dan 200 ambulante handelaars verwelkomen de mensen op de avenue des Combattants, place de la Victoire en avenue des Déportés.

De jaarmarkt loopt van 8 uur tot 16 uur, in een organisatie van de stad Jodoigne samen met het landbouwcomité en Ets Charve.

Op met Marktplein is er een nationale wedstrijd voor runderen met zeker 120 aanwezige dieren. Uitzonderlijk zullen er door maatregelen van het voedselagentschap geen varkens van Piétrain aanwezig zijn.

Jaarmarkt Geldenaken © stad Jodoigne

Op de Grote Markt zijn een demonstratie van paarden en een hoefsmid gepland. Er is ook een ontmoeting gepland met ‘Chouans’, opstandelingen in klassieke klederdracht met hun koetsen voor de kapel ‘Notre Dame du Marché’. Op de Grote Markt is er een markt van producenten en lokale ambachtsmensen gesteund door de provincie Waals-Brabant. Heel wat standhouders stellen nieuwigheden voor in de landbouwsector: tractoren en andere machines zullen groot en klein doen dromen.

Het centrum van de stad is die dag geserveerd voor voetgangers. Parkeren wordt aangeraden op de die dag gesloten parkings van handelszaken of  op de handelsparking langs de Tiensesteenweg. Voor de veiligheid is een Rode Kruispost aanwezig, en op de Grote Markt is een punt voorzien waar verdwaalde kinderen kunnen opgehaald worden.- HCH

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email