Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

JAARMARKT EN WEDSTRIJD OP HEMELVAART IN GELDENAKEN

GELDENAKEN – Op donderdag 9 mei, Hemelvaartdag is er in Geldenaken een grote markt en wedstrijd. De activiteit loopt van 8 uur tot 16 uur. Meer dan 200 ambulante standhouders zullen de bezoekers verwelkomen op de avenue des Combattants, place de la Victoire et avenue des Déportés. Er is een nationale wedstrijd voor runderen op de Marché aux Chevaux , met meer dan 120 dieren aanwezig.

Jaarmarkt en wedstrijd © stad Jodoigne

Vorig jaar waren de Piétrain varkens geweerd, nu is er een tentoonstelling van die dieren, naar gelang de maatregelen van het voedselagentschap. Ook kleinere dieren worden tentoon gesteld. Op de Grote Markt is er een demonstratie van paarden, en worden schapen geschoren. Er is ook een ontmoeting gepland met ‘Chouans’, opstandelingen in klassieke klederdracht met hun koetsen voor de kapel ‘Notre Dame du Marché’.

Op de Grote Markt is er een markt van producenten en locale ambachtsmensen gesteund door de provincie Waals-Brabant. Heel wat standhouders stellen nieuwigheden voor in de landbouwsector: tractoren en andere machines zullen groot en klein doen dromen.

Het centrum van de stad is die dag geserveerd voor voetgangers. Profiteer van de horeca van Geldenaken, met speciaal voor die dag uitgeruste terrasjes. Parkeren wordt aangeraden op de die dag gesloten parkings van handelszaken of of op de handelsparking langs de Tiensesteenweg. Voor de veiligheid is een Rode Kruispost aanwezig aan het Château Pastur, en op de Grote Markt is een punt voorzien waar verdwaalde kinderen kunnen opgehaald worden.- HCH