Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

IS DIE METRO NU NOG NIET KLAAR?: ZOU VEEL OPSTOPPINGEN VERMIJDEN

HOEGAARDEN / TIENEN – Bij de start van het nieuwe schooljaar werd zowel in Hoegaarden als in Tienen geklaagd over verkeersopstoppingen. In Hoegaarden omdat men het lumineuze idee kreeg om Mariadal en de gemeenteschool op hetzelfde uur te laten beginnen namelijk 8.45 uur waardoor alles vastloopt in Klein Overlaar. In Tienen door het nieuwe circulatieplan om zogezegd de bereikbaarheid en veiligheid te vergroten. Daarbij werd op sociale. media ook geklaagd over het verdwijnen van parkeerplaatsen aan de Waaiberg en de moeilijke bereikbaarheid van de nieuwe ondergrondse parking. Een metro zou veel oplossen.

Het metronet van Hoegaarden © Jef Rozenski ondertussen bekend

Op 1 april 2012 circuleerde er op sociale media en het internet de kaart van een nieuw ‘metronet’ voor Hoegaarden. In totaal zijn waren er vijf lijnen voorzien, met enkele grote overstapstations. De metro liep tot in de omliggende gemeenten, zeker tot aan het station Tienen. De kaart met de rechtlijnige metrolijnen leek direct geïnspireerd door de kaart van de Londense Underground.

De bedenker van deze aprilgrap heeft zich nooit bekend gemaakt. De gemeente heeft deze werken nooit uitgevoerd. 🙂  De metro zou nochtans handig geweest zijn voor leerlingen uit Hoegaarden om in Hoegaarden en  Tienen naar school te gaan. En iedereen zou ook de metro kunnen genomen hebben om dit weekend naar de kunstroute in Meldert te gaan. Wel de groene lijn kiezen vanuit Hoegaarden centrum, anders overstappen in Hauthem.- HCH