Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

INVESTERING IN SCHOOLGEBOUWEN: SINT-JANSCOLLEGE IS ERBIJ

MELDERT / VLAAMS-BRABANT – Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts investeert meer dan 8,5 miljoen euro in 17 Vlaams-Brabantse scholenbouwprojecten. Daarmee zet Weyts de investeringen in gloednieuwe en gerenoveerde Vlaams-Brabantse schoolgebouwen onverminderd verder. Daarvan gaat bijna 1,7 miljoen euro naar het Sint-Janscollege in Meldert.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen drie miljard euro uit om schoolinfrastructuur te vernieuwen en uit te breiden. Dat is een half miljard euro extra in vergelijking met de vorige regeerperiode.

Het kasteel van Meldert

Weyts investeert nu meer dan 8,5 miljoen euro in 17 scholenbouwprojecten verspreid over Vlaams-Brabant.  Met deze scholenbouwprojecten zullen honderden leerlingen en scholieren de lessen in nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

In Leuven renoveert Vrije Basisschool Sint-Jansschool met 2,2 miljoen euro voor 256 leerlingen de gebouwen en de speelplaats. Het Sint-Janscollege in Hoegaarden realiseert met 1.665.725,97  euro  de restauratie van het interieur van het Kasteel van Meldert in samenwerking met Onroerend Erfgoed. Sint-Angela Tildonk in Tildonk (Haacht) ontvangt 1,5 miljoen euro voor werken aan de fietsenstalling, de parking, genormeerde en niet genormeerde omgevingswerken en de aanpassing van de riolering en de buffering van het regenwater. Gemeentelijke Basisschool – Ak’Cent Bever in Bever bekomt 789.000 euro, bovenop een eerder toegekende subsidie, voor een nieuwbouw en verbouwingswerken. – HCH