Ga naar de inhoud

INTREDE VAN SINTERKLAAS IN DE REGIO

BOUTERSEM /TIENEN / LANDEN /HOEGAARDEN – Wie de intrede van Sinterklaas zou missen in Hoegaarden op zondag 19 november, kan de Sint zeker nog in andere gemeenten zien binnenkomen. Zo is er op zondag 12 november de intrede van Sinterklaas in Boutersem, op zaterdag 18 november de intrede van Sinterklaas in Tienen en op zaterdag 25 november in Landen.

Op zondag 12 november zijn Sinterklaas en de Pieten er weer in Boutersem van 10 tot 12 uur. De feestelijke stoet start om 10u aan het Cultureel Centrum.

Sinterklaas vorig jaar in het stadhuis van Landen

De stoet gaat langs de Kerkomsesteenweg, Dorpstraat, Brugstraat, Korbalstraat, Stationstraat en Smidstraat en komt aan rond 11 uur bij het Gemeentehuis. Iedereen is van harte welkom om de Sint en zijn Pieten mee te komen verwelkomen. Muziek, dans en wat lekkers zullen aanwezig zijn.

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas naar Tienen. Voor hij samen met zijn Pieten op de Veemarkt aankomt, trekt hij vanaf 14.20 uur door het centrum, langs de Grote Markt – Broekstraat – Danebroekstraat – Dr. J. Geensstraat – Leuvensestraat – Delportestraat – Dr. J. Geensstraat – Grote Markt – Kalkmarkt – Nieuwstraat – Hennemarkt  en zo naar de Veemarkt, waar van alles te beleven valt. Om 15 uur barst het feest los met The Crazy Discoshow. Als iedereen goed opgewarmd is, houdt Sinterklaas om 16 uur zijn toespraak.

Wie Sinterklaas toch zou gemist hebben kan op zaterdag 25 november zijn intrede bijwonen in Landen. De verwelkoming gebeurt in de Stationsstraat. Na de intrede gaat Sinterklaas naar domein ’t Park voor een speciale theatervoorstelling die om 15.30 uur begint. Het wordt een hele bijzondere show met een vleugje magie, verwondering, muziek, dans en zelfs een paar verrassingen van de Pieten. De stadsfotograaf maakt de hele dag foto’s van het evenement. – HCH