Ga naar de inhoud

INSCHRIJVEN VOOR DE ZOETE DAG: OP BEZOEK IN DE SUIKERFABRIEK

TIENEN – Wie Tienen zegt, zegt suiker. De Tiense Suikerraffinaderij is al jaar en dag onlosmakelijk verbonden met de stad. Tijdens de ‘Zoete dag’ op zaterdag 11 november krijg je een rondleiding op het terrein en kom je te weten hoe de suikerklontjes gemaakt worden. Het programma wordt aangevuld met een stadswandeling en een bezoek aan museum het Toreke.

Tijdens de Zoete Dag krijg je een blik achter de schermen bij het productieproces van suikerbiet tot  klontje. De wandeling start onder leiding van een stadsgids van de Grote Markt naar de Tiense Suikerraffinaderij.

Tijdens een rondleiding in de suikerfabriek

Onderweg vertelt die boeiende weetjes over de Tiense suikergeschiedenis. Daarna volgt een begeleid bezoek aan de Tiense  Suikerraffinaderij zelf. Tot slot is er in de namiddag een vrij bezoek aan museum Het Toreke, met de rijke Romeinse geschiedenis van Tienen.

Afspraak op zaterdag 11 november  om 9.45 uur aan het Toeristisch infokantoor/Streekshop de Grote Markt voor de wandeling met stadsgids naar de Tiense Suikerraffinaderij. Het geleide bezoek aan de Tiense Suikerraffinaderij start om 11 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelnemen kan vanaf 10 jaar, met kinderen onder begeleiding van een volwassene en kost 7 euro per persoon.

Inschrijven is verplicht. Hiervoor kan je terecht in het Toeristisch infokantoor/Streekshop op de Grote Markt , elke dag open, behalve op maandag, van 10 tot 12.15 uur en van 13 tot 17uur, telefonisch op het nummer 016 24 76 04, of via e-mail naar toerisme@tienen.be. Betalen kan op het moment van inschrijving ter plekke of contant op de bezoekdag zelf. – HCH