Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

IN UNIFORM NAAR SCHOOL OP DAG JEUGDBEWEGING: FRIETJES AAN SCHAPENMARKT EN BATTLE OP HELDENLAND

TIENEN – Op vrijdag 20 oktober  vindt de ‘Dag van de jeugdbeweging’ plaats. De stad Tienen wil de leden, leiding en vrijwilligers van de Tiense jeugdbewegingen bedanken voor hun inzet en deelt na schooltijd gratis frietjes uit op de Grote Markt, met muziek van DJ Voltage op de achtergrond. Nadien zorgt Netwerk jeugd voor een heuse battle van de jeugdbewegingen.

Tijdens de ‘Dag van de jeugdbeweging’ op vrijdag 20 oktober trekken kinderen en jongeren hetuniform van hun jeugdbeweging aan om naar school te gaan.

Een Dag van de Jeugdbeweging een aantal jaren geleden

Zo sporen ze nieuwe leden aan zich aan te sluiten en wordt er een dag van samenhorigheid gecreëerd over de jeugdbewegingsgrenzen heen. Daarnaast is het een dag vol plezier, spel en feest, waarbij de leden, leiding en vrijwilligers bedankt worden voor hun engagement.

In Tienen zijn er tal van jeugdbewegingen actief. De stad steekt ze graag een hart onder de riem en deelt op de ‘Dag van de jeugdbeweging’ van 15.30 tot 18 uur gratis frietjes uit op de Schapenmarktaan al wie in uniform langskomt. Ook DJ Voltage is van de partij om voor een feestelijke sfeer te zorgen.

Vanaf 18 uur zijn de leiding en oudste groepen (+ 16 jaar) van de jeugdbewegingen welkom voor de ‘Battle van de jeugdbewegingen’ op Heldenland. Netwerk jeugd bepaalt er via een groot spel de absolute topper onder de jeugdbewegingen. Vanaf 18 uur wordt de Heldenbar geopend, vanaf 18.30 uur start het spel. Inschrijven voor de battle is noodzakelijk en kan hier. – HCH