Ga naar de inhoud

HULP BIJ HET INVULLEN VAN BELASTINGEN

HOEGAARDEN / TIENEN – Heb je hulp nodig met het invullen van je belastingbrief? Dan kan je jouw belastingbrief laten invullen door specialisten van de FOD Financiën. Zij geven je advies en beantwoorden jouw vragen, in het gemeentehuis van Hoegaarden.  In Tienen wordt op diverse plaatsen hulp aangeboden bij het invullen van de belastingbrief.

De zitdag in de raadzaal van het gemeentehuis van Hoegaarden vindt plaats op donderdag 13 juni vanaf 9 uur. De belastingzitdag werkt op afspraak. Boek je afspraak door te bellen naar het onthaal van het gemeentehuis, namelijk  016 768 768 (keuze 5). Je zal een uur toegewezen krijgen, de afspraken zijn aansluitend. Vergeet zeker je identiteitskaart en alle nodige documenten niet mee te brengen naar je afspraak.

Invullen van belastingen © gem Hoegaarden

Afspraken volzet, wat nu? Er zijn maar een aantal plaatsen beschikbaar. Indien je geen afspraak kan bemachtigen, kan je altijd contact opnemen met het nummer 02/575 56 66 voor verdere telefonische hulp.

IN TIENEN

De stad biedt hulp bij het invullen van je online belastingaangifte. Tijdens de maand juni kan je in de bib en het Sociaal Huis terecht voor begeleiding van de FOD Financiën. Inschrijven is verplicht. Verder kan je ook een afspraak maken voor telefonisch advies.

De belastingaangifte online indienen, het is niet altijd eenvoudig. Daarom organiseert de stad Tienen in samenwerking met de FOD Financiën zitdagen in de bibliotheek en het Sociaal Huis. In de bib kan je terecht voor het invullen van je aangifte via Tax-on-web. Tijdens de zitdagen in het Sociaal Huis kan je samen met de deskundige jouw belastingaangifte overlopen.

Begeleiding Bibliotheek:  zaterdag 1 juni en 8 juni van 10 tot 12.15 uur, woensdag 5 juni van 14 tot 18.15 uur.  Inschrijven via:  tel 016 24 76 76 , bibliotheek@tienen.be of  aan de balie van de bib, Grote Markt 3 in Tienen.

Sociaal Huis: donderdag 20 juni van 09 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur , maandag 24 juni van 09 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur . Inschrijven via:  tel 016 24 73 24 , www.tienen.be/afspraak ,  of aan de onthaalbalie in het Sociaal Huis, Kabbeekvest 110 in Tienen. Breng je identiteitskaart en pincode mee, alle nodige documenten en fiches, en eventueel de vorige belastingaangifte.

Wie graag telefonisch verder geholpen wordt door medewerkers van de FOD Financiën, kan zijn gegevens doorgeven voor woensdag 12 juni ’24 via deze link. De gegevens worden vertrouwelijk doorgegeven aan de FOD Financiën, zodat een afspraak ingepland kan worden voor telefonische bijstand of (indien gewenst) begeleiding in één van de kantoren. – HCH