Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

HUISKAMERBAR WILMA OP DE GROTE MARKT KRIJGT GROENE PLUIM

TIENEN – Iedereen is weleens langs ‘Wilma’ op de Grote Markt, rechtover het nieuwe stadhuis gelopen. Welnu dit initiatief heeft van Groen Tienen de Groene Pluim van het jaar 2023 gekregen. Elk jaar reikt Groen Tienen de Groene Pluim uit aan een persoon of organisatie die zich het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt op sociaal, cultureel of ecologisch vlak. Het was nationaal covoorzitster Nadia Naji die de prijs mocht uitreiken tijdens het jaarlijkse Groen Café.

Alle leden van Groen Tienen konden via een online enquête hun favoriet aanduiden. “De leden kozen ervoor om dit jaar WILMA als winnaar aan te duiden”, vertelt John Vankeijenberg, voorzitter van Groen Tienen.

De uitreiking van de Groene Pluim

“We vinden het ongelofelijk straf hoe deze samenwerking tussen brouwerij Hoplinter en Huis in de Stad mensen met een beperking de mogelijkheid biedt om te werken in de horeca. Dit vanuit het idee dat samenwerken met verschillende mensen het beste in iemand naar boven haalt. Ontmoeting staat hier centraal. En dat is iets wat onze leden echt naar waarde schatten.”

Joris, Danny, Karen en David mochten de Groene Pluim in ontvangst nemen in naam van alle medewerkers en begeleiders van ‘WILMA’. “We zijn super blij met deze prijs. We doen dat ook heel graag. Afwassen, bedienen, opruimen: ‘WILMA’ is echt wat we het liefste doen,” aldus Joris en Danny.

In 2016 vatten Katty Es en Karen Reggers, begeleidsters in Huis in de Stad, het idee op om een horeca-atelier uit te bouwen voor de bewoners van Huis in de Stad. Een atelier biedt een zinvolle dagbesteding aan de cliënten of bewoners van Huis in de Stad. Eerst was er de pop-up bar ‘Costa Hoppa Bijzonder’ in het Oud College, en nu is er dus ‘WILMA’: een gezellige huiskamerbar met terras waar de drankjes en de bediening bijzonder zijn. Dit aan de Grote Markt 29. Meer info hier. – HCH