Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

HOXEM KERMIS START MET PROCESSIE EN KERMISCAFÉ

HOEGAARDEN / HOXEM – Op zondag 4 juni start Hoxem kermis. Na de misviering omstreeks 10.45  uur is er de Sint-Jan Evangelistprocessie. Ondertussen is diezelfde dag het kermiscafé open vanaf 10 uur in het ontmoetingscentrum aan de Sint-Jansstraat.

Hoxem is altijd een speciaal gehucht geweest, want het was tot de gemeentefusie in 1976 gesplitst in Hoxem Hoegaarden en Hoxem Kumtich, met de Molenbeek als grens. Dit was lange tijd ook de grens tussen het Prinsbisdom Luik en het Hertogdom Brabant. Vandaar ook dat er op de Sint-Janskerk van Hoxem een haan en een hen staan, en dat er traditiegetrouw twee processies waren.

Processie in Hoxem

Om organisatorische reden wordt nu nog gekozen voor één processie, bij de eerste week van de kermis. Deze wordt georganiseerd door de zone Catharina. De kermis in Hoxem blijft evenwel doorlopen tot het weekend van 10 en 11 juni. Op zaterdag 10 juni is er een dorpsbarbecue vanaf 17 uur. Inschrijven hiervoor kan tot 4 juni via ochoksem@gmail.com. Kostprijs 18 euro voor volwassenen en 14 euro voor kinderen.

Op zondag 11 juni is er nog een familiedag met kermiscafé vanaf 10 uur.  Vanaf 10 uur is er doorlopend animatie met springkasteel, stoepkrijtjes, spelletjes, en in de namiddag staat een fietstocht geprogrammeerd met vertrek en aankomt aan het ontmoetingscentrum.- HCH

 

 

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email