Ga naar de inhoud

HOPPINPUNT KABBEEKVEST OFFICIEEL GEOPEND: FIETS, BUS, LAADPUNT EN PARKEERPLAATS GEHANDICAPTEN

TIENEN – Sinds donderdagochtend is er langs de Kabbeekvest in Tienen officieel een ‘Hoppinpunt’. Het is uitgerust met toegankelijke bushaltes, een fietsenstalling voor achttien fietsen, een laadpunt voor vier elektrische wagens en twee parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Vorige dinsdag was Vlaams Minister Lydia Peeters trouwens nog in Tienen aanwezig. Ze kwam in de Bodega van KVK Tienen de activiteiten van haar departementen Mobiliteit en Openbare werken voorstellen aan Open VLD Regio. Ook de hoppinpunten kwamen ter sprake. De Open VLD afdeling van Hoegaarden was hier sterk vertegenwoordigd.

Op de foto Minister Lydia Peeters met medewerkers, waarbij Hoegaardier Boris Cresens

Minister Lydia PeetersPeeters: “De filosofie achter Hoppin is eenvoudig: het merk is herkenbaar, uitnodigend, springt in het oog en bundelt alle beschikbare mobiliteitsoplossingen onder één noemer. Hoppinpunten brengen zo veel mogelijk vervoersmiddelen samen op dezelfde locatie. Zo zal je bijvoorbeeld met de auto of fiets naar de bushalte rijden en na de busrit de laatste kilometer(s) afleggen met een fiets. Hoppinpunten worden de ideale knooppunten om van het ene op het andere vervoersmiddel over te stappen”

Burgemeester Katrien Partyka van de stad Tienen: “De bereikbaarheid van Tienen is een grote troef. De centrale ligging en aanwezigheid van openbaar vervoer maakt ons een aantrekkelijke woonstad en knooppunt in de regio. Hoppinpunten zijn een wissel op de toekomst als  ideale schakels in een vlotte bereikbaarheid en duurzame mobiliteit”.

MAKKELJK OVERSTAPPEN

De nieuwe Hoppinzuil staat aan de Kabbeekvest, vlakbij het kruispunt met de Oplintersesteenweg. De bushalte, het laadpunt, de parkeerplaatsen en de fietsenstallingen stonden er al, met de installatie van de zuil is het nu ook officieel een Hoppinpunt. De vorm van een Hoppinpunt verschilt van locatie tot locatie. Op sommige plaatsen staan er deelwagens of deelfietsen, op andere plaatsen gaat het voorlopig enkel om een bushalte en fietsenstallingen. Het principe is wel overal hetzelfde: op een Hoppinpunt kan je vlot en comfortabel overstappen van het ene vervoersmiddel op het andere. Openbaar vervoer moet zo voor meer mensen een aantrekkelijke en snelle optie worden om je te verplaatsen. – HCH