Ga naar de inhoud

HOLLE WEGEN JOGGING: OP NAAR 32 STE EDITIE

HOEGAARDEN – In 2023 werd de 31 ste editie van de holle wegen jogging georganiseerd, en op zaterdag 21 september 2024 komt de 32 ste editie er al aan. De holle wegen jogging is ondertussen een klassieker geworden in de regio. De holle wegen jogging dat is 28 kilometer lopen over drie afstanden: 5, 9 of 14 kilometer, en dit dan in zes verschillende categorieën. Voeg daarbij de lopers van de 600, 800 en 1000 meter en de kleuters, dan kwam men exact aan 564 lopers vorig jaar, waarbij de jongste deelnemer  1 jaar oud was, de oudste 81 jaar.

De harde kern
Medewerkers

In jeugdhuis de Klup werd een receptie georganiseerd voor de medewerkers van het voorbije jaar. Sarah Dumoulin sprak in naam van de organisatie: “De holle wegen jogging dat is ook een samenwerking tussen de twee jeugdhuizen ’t Paenhuys en de Klup, de gemeente Hoegaarden, de technische dienst, de wijkagent, en dan kon ook gerekend worden op duizenden euro sponsoring. In totaal hebben we toch een 250-tal mensen in ons medewerkersbestand”.

“De holle wegen jogging was indertijd een echte voorloper in de regio. Vorig jaar werd de organisatie vernieuwd. Er is de harde kern, met uiteraard nog steun van mensen van het eerste uur. Maar door de nieuwe medewerkers kwamen er ook nieuwe ideeën. Soms ging het wat stroef, want de oude garde wilde alles wel loslaten, maar het was soms moeilijk met die jonge garde die alles wilde digitaliseren. Toch kwam het in orde, ook al dank zij een massa medewerkers”.- HCH