Ga naar de inhoud

HOEVE BAILLY EN STATION RACOUR: VAKANTIEWONINGEN OP DE TAALGRENS

OUTGAARDEN / LANDEN – Vakantiewoning Hoeve Bailly te Outgaarden – Hoegaarden en de treinvakantiewoningen van Station Racour te Landen slaan de handen in mekaar en bieden samen een unieke fiets- en/of wandelmidweek aan voor familie- en vriendengroepen. Je logeert eerst twee nachten in vakantiewoning Hoeve Bailly en daarna fiets je door het Hageland naar je volgend verblijf de treinvakantiewoningen van Station Racour op de taalgrens te Landen.

Uit een uitgebreid overzichtsmenu met fiets- en wandelroutes, lokale musea, resto’s en bezienswaardigheden van deze boeiende regio stel je zelf à la carte je programma samen. Steeds wordt er voor gezorgd dat je bagage volgt.

Anne en Jo

Jo Uytterhoeven van station Racour: “ Het idee is eind vorig jaar ontstaan tijdens de studiedagen ‘ambassadeurstraject’ van Toerisme Provincie Vlaams-Brabant. Tijdens deze studiedagen kwamen lokale ondernemers van het Hageland samen. Dit om elkaar beter te leren kennen en mekaar te inspireren over de troeven van ieder zijn eigen product. Dat is heel waardevol want als lokale actor in Toerisme zijn wij de ambassadeurs van het Hageland die op het terrein onze gasten de juiste tips geven over de regio.”

“Tijdens deze studiedagen ontdekte ik dat Hoeve Bailly en wij met Station Racour veel gemeen hebben. Beide vakantiewoningen liggen vlakbij de taalgrens en zijn voor 6 à 12 personen en richten zich op familie en/of vriendengroepen. Van de andere kant zijn we beiden op een unieke manier totaal verschillend. Hoeve Bailly is een vierkantshoeve die op een schitterende wijze is gerestaureerd en ingericht met een maximum aan comfort voor haar gasten. Ja, bij ons logeer je dan origineel in een treinvakantiewoning pal op de taalgrens zelf.”

“Met dit ‘Duet op de taalgrens’ mikken we tijdens 7 midweeks in 2024 op groepen die samen fietsen en/of wandelen en ondertussen met een streekbiertje van de regio proeven. Al naargelang de wens van de groep kan je zelf koken in elke vakantiewoning of kan je de lokale horeca gaan ontdekken.”

WANDELEN EN FIETSEN

 Anne Van den Eede  van Hoeve Bailly:   “Ik was maar iets blij dat Jo spontaan de vraag stelde om samen een fiets- en/of wandelmidweek voor familie- en vriendengroepen aan te bieden. Wij zijn zelf actieve wandelaars, ook op vakantie. Al wandelend of fietsend gaat het tempo naar omlaag en krijg je de tijd om het landschap echt in je op te nemen. ’s Avonds ben je zeker van een heerlijk bed om uit te rusten na een actieve dag. Eerst een verfrissende douche, nog eens de mogelijke routes overlopen en de fietstas of rugzak vullen. Klaar voor de volgende dag.”

“Een fiets- en/of wandelmidweek maak je zo moeilijk of gemakkelijk als je zelf wenst. Wij helpen u daar graag bij met de juiste tips over dit specifieke deeltje van het Hageland dat zich bij uitstek leent voor traag toerisme. Voordien zal u misschien nog nooit gehoord hebben van de dorpjes Outgaarden en Racour, nadien ziet u in gedachten de glooiende akkers, de holle wegen, de gebouwen versierd met Gobertangesteen”. – HCH

Info Hoeve Bailly,  info@hoevebailly.be  ,  0494/62 72 04 of website

Info Station Racou,  info@stationracour.be ,  0473/87 07 73  of website