Ga naar de inhoud

HOEGAARDS ERFGOED OP ZOEK NAAR BEKENDE HOEGAARDIERS

HOEGAARDEN – ‘Wie draagt bij tot Hoegaards Roem? Wie rangschikken we bij de Bekende Hoegaardiers? BH’s dus. Welke mannen en vrouwen worden buiten de gemeente aangesproken op hun BH? We maken de komende dagen en weken een lijst op. Die is beperkt, ontoereikend en zeker bescheiden. Maar u kunt hem aanvullen. Laat uw suggesties volgen’, zo stelt vzw Hoegaards Erfgoed de zoektocht naar bekende Hoegaardiers voor.

De bedoeling van deze actie is ook de aandacht te vestigen op de vzw Hoegaards Erfgoed en de werking ervan te steunen met een abonnement op het tijdschrift Alpaidis (20 euro) of een steunabonnement (vanaf 50 euro) door storting op rekening nummer BE23 3630 8110 6891 van heemkundige kring vzw Hoegaards Erfgoed.

Een aantal BH's © vzw Hoegaards Erfgoed

Wie denkt dat een bekende Hoegaardier vergeten is kan dit steeds hier melden. Op de foto hier bijgevoegd staan een aantal bekende Hoegaardiers afgebeeld, met uiteraard een plaats vrij met een vraagteken. In het rijtje boven zien we Louis Michel (Selleke) voormalig Europees Commissaris, Aster Vranckx, speler van AC Milaan, kunstenaar Johan Creten. Onderaan zien we atleet Gaston Roelants die goud won op de 3000 meter steeple op de Olympische spelen van Tokio, componist Louis Gasia, de eerste Hoegaardse 100-jarige Hubert Bessemans en meesterbrouwer Pierre Celis, de vader van het Hoegaards bier.

Op dit ogenblik publiceert de vzw Hoegaards Erfgoed op hun facebookpagina  uitgebreid een lijst van bekende Hoegaardiers, met dagelijks een hele bijdrage. Zo kwamen reeds Gaston Roelants, oogarts Dokter Joseph Smeesters, atletiekkampioene Corinne Debaets, zangeres La Esterella of Ester Lambrechts, voetballer Aster Vranckx, muzikant Janneman of Jan Stuerbout, filantroop en grondlegger van de nieuwe wijk Jules Lowet, de 1ste ereburger van Hoegaarden Jean-Marie Lowet-Oury en componist Louis Gasia die o. a. de mars ‘Hougaerde’ componeerde,  aan bod. En ze volgen er nog heel wat. – HCH

Info vzw Hoegaards Erfgoed

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email