Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

HISTORISCHE INDOORPRESTATIE HEREN 1 HOCKEY IN HOEGAARDEN

HOEGAARDEN – De Heren 1 van Hockey in Hoegaarden hebben dit weekend een historische prestatie geleverd en hebben het kampioenschap indoor nationale 2 gewonnen waardoor de ploeg volgend seizoen zal uitkomen in nationale 1. Dit wil zeggen bij de 20 beste zaalploegen van het land. Afgelopen weekend stonden er twee indoor wedstrijden op de agenda voor de  hockeyploeg van Hockey in Hoegaarden.

Zaterdag werd er gespeeld tegen rechtstreekse concurrent Wellington. Na een spannende, gelijkopgaande, eerste helft ging Hoegaarden op en over Wellington om een eindstand van 8-3 op het bord te zetten.

De hockeyploeg Heren 1

Na een nieuwe nederlaag voor  Wellington op zondag hadden de Heren 1 van Hoegaarden een overwinning nodig tegen Zaid om de titel reeds twee speeldagen voor het einde binnen te halen. Zaid werd volledig overklast in de eerste helft en bij rust leidde Hoegaarden met 0-6. Na een mindere tweede helft won Hoegaarden uiteindelijk met 3-7.

Twee speeldagen voor het einde is Hoegaarden zo zeker van de kampioenstitel en promotie naar Nationale 1. Zo komt Hoegaarden Heren 1 bij de beste 20 zaalploegen van het land en mogen ze het volgend jaar opnemen tegen hockeyreuzen zoals Dragons, Braxgata, Racing,… Wie de Hoegaardse hockeykampioenen zelf nog indoor in actie willen zien, kan dit nog op zondag 25 februari om 14.30 uur in de sporthal van de Via Tienen.

Op de foto volgende spelers van links naar recht en eerst bovenste rij: Nicolas Smeyers, Jeff Daems, Alexandre Rahier, Jens Carlier, Louis Binon, Loic Larcier. Beneden:  Arthur Giroulle, Arthur Binon, Pierre Willems, Willem van Melle, Jules Giroulle – HCH