Ga naar de inhoud

HINDER OP DE WEG TIENEN – LEUVEN IN ROOSBEEK

BOUTERSEM – Opgelet voor wie van Tienen naar Leuven rijdt via de N3. Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 18 september met de aanleg van een nieuwe verlichte voetgangersoversteekplaats op de Leuvensesteenweg (N3) in Boutersem, ter hoogte van de Oude Baan. Gemotoriseerd verkeer op de Leuvensesteenweg moet een maand lang beurtelings voorbij de werf rijden.

Aan het kruispunt van de Oude Baan kan je vandaag onmogelijk op een veilige manier de weg oversteken. Een nieuwe verlichte oversteekplaats moet daar verandering in brengen.

Waar de Oude Baan de grote steenweg kruist © Google Maps

Een aannemer legt de oversteekplaats aan en plaatst de verlichtingspalen. Hij past ook het fietspad aan ter hoogte van het kruispunt, zodat voetgangers ruimte genoeg hebben om makkelijk over te steken.

De werken duren ongeveer een maand. Ze gebeuren in twee fases: eerst werkt de aannemer op de weghelft richting Leuven, na enkele weken wisselt de werf van kant naar de weghelft richting Tienen. Gemotoriseerd verkeer kan al die tijd gebruik blijven maken van de Leuvensesteenweg. Door middel van tijdelijke verkeerslichten aan de werf kunnen auto’s beurtelings voorbij de werf rijden. Ook fietsers en voetgangers kunnen altijd op een veilige manier de werf passeren. – HCH