Ga naar de inhoud

HET WORDT EEN DRUKKE ZOMER OP DE CARPOOLPARKING VAN ROMMERSOM

LANDEN / WALSHOUTEM – Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 5 juni 2023 aan de uitbreiding en betere ontsluiting van de carpoolparking langsheen de Steenweg op Sint-Truiden (N80) in Walshoutem, Landen. Tegelijk worden ook de fietspaden langs de N80 in beton breder aangelegd vanaf de grens met het Waalse Gewest in het zuiden tot de eerste bebouwing in het noorden”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De carpoolparking blijft zo lang mogelijk open en wordt pas tijdens de derde fase van de werken, na het zomers bouwverlof, vanaf 7 augustus tot 1 september gesloten. Carpoolers worden dan doorverwezen naar de carpoolparking van Hoegaarden, in Rommersom

De huidige carpoolparking in Landen © Google Maps

Voor de Hoegaardiers ook belangrijk om weten is dat het om de afrit Walshoutem gaat om Plopsaqua te bereiken. Goed om weten met de zomer voor de deur. Het zal een hele tijd onmogelijk zijn om de afrit te gebruiken.

De heraanleg van de fietspaden in beton is een bewuste duurzame keuze, gezien het vele vrachtverkeer dat het op- en afrittencomplex richting E40 kruist. Over de volledige 850m van het project krijgt de Steenweg op Sint-Truiden op het einde van de werken een nieuwe laag asfalt en markeringen.

DRIE FASEN

Vanaf de start van de werken kan het lokaal verkeer steeds via versmalde rijstroken of tijdelijke verkeerslichten doorrijden op de Steenweg op Sint-Truiden. Alle op- en afritten van het complex (28) in Landen blijven tijdens de eerste fase tussen 5 en 25 juni nog open voor verkeer.

Tijdens de tweede en derde fase van de werken, start de grootste hinder voor gemotoriseerd verkeer. Alle afritten richting Landen/Sint-Truiden en Hannuit zijn vanaf 26 juni tot en met 1 september (tijdens fase 2 en 3) afgesloten.

Doorgaand en zwaar verkeer vanuit Luik of Leuven op de E40 dat Hannuit of Landen wil bereiken, wordt al via het op-en afrittencomplex van Waremme (29) en Tienen (25) omgeleid.

WERKEN E40

Tussen 2 en 30 juni  zijn er gelijktijdig onderhoudswerken door Wegen en Verkeer op de snelweg E40 in Landen tussen de twee gewestgrenzen met Wallonië. Over een afstand van 3,3 kilometer voeren we ter hoogte van Walshoutem en het op- en afrittencomplex van Landen lokale herstellingen uit aan het betonnen wegdek. Na de herstellingen krijgen het betonnen wegdek en de pechstrook een nieuwe asfaltverharding. “Na de werken is het er comfortabeler rijden en is er ook minder geluidsoverlast voor de direct omwonenden van de snelweg”, vertelt minister Peeters.

In het verlengde hiervan werken ook de Franstalige collega’s op de E40 voorbij de grens met Landen. De Vlaamse en Waalse werkzaamheden werden op elkaar afgestemd om in een keer alle werken te combineren en de hinder te beperken in tijd. – HCH

Info wegenwerken E40

 

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email