Ga naar de inhoud

VOETBALKANTINE WEER IN DE KIJKER OP GEMEENTERAADSZITTING

HOEGAARDEN – Op dinsdag 13 juni is het weer raadszitting in Hoegaarden, om 20 uur. Op de vorige raadszitting was heel wat volk aanwezig, vooral supporters van SC Out-Hoegaarden, omdat één van de agendapunten ging over het slopen van de oude voetbalkantine en het bouwen van een nieuwe. Maar door te weinig raadsleden op de zitting kon de stemming niet plaats vinden.

Er staan nog wel enkele andere interessante punten op de agenda, zoals de waarborg van een lening voor Tennifun en de opfrissing en sloping van gebouwen bij GBS aan de Polder. Maar het zal toch het agendapunt over de kantine zijn, dat de algemene aandacht zal weerhouden.

 

De nieuwe kantine © Interleuven

De vorige raadszitting verliep heel woelig omdat de stemming niet door kon gaan. De gezamenlijke oppositie van Gewoon Wit – N-VA – Vooruit verliet de raadzaal om aan de CD&V meerderheid duidelijk te maken dat zij niet dienden om de absolute meerderheid, die zelf niet aan voldoende raadsleden kwam, uit de nood te helpen, terwijl de oppositie zelf al jaren vragen naar commissies om belangrijke beslissingen voor te bereiden, en meer betrokken te worden bij het beleid.

Nu is er weer gemeenteraad, maar het punt over de voetbalkantine staat niet expliciet vermeld. Het wordt nu opgenomen in het agendapunt ‘goedkeuring aanpassing 4 van het meerjarenplan 2020 – 2025’. Het budget voorziet om en bij de 2,5 miljoen euro. Ook de overeenkomst met SCOH in verband met het aflossingsplan, staat op de agenda. – HCH