Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

HERFSTCAMPAGNE VACCINEREN TEGEN CORONA IS GESTART

REGIO / HOEGAARDEN – Vanaf midden september 2023 start een nieuwe COVID-19-vaccinatiecampagne. Het vaccin wordt sterk aanbevolen voor personen die kwetsbaar zijn om door COVID zwaar ziek te worden en voor wie werkt in de zorg. Voor andere personen staat het vrij om zich te laten vaccineren. Om gevaccineerd te worden, maak je een afspraak bij je huisarts of apotheker. Het COVID-vaccin blijft gratis voor iedereen. Net als de voorbije jaren wordt ook griepvaccinatie aanbevolen voor wie kwetsbaar is. Uit onderzoek van het rioolwater blijkt dat het virus weer in opgang is.

Wie is nu kwetsbaar en beschermt dus beter zichzelf en anderen?

Inenten tegen COVID-19 gebeurt nu niet meer in vaccinatiecentra

Iedereen boven de 65 jaar, personen die langdurig in een zorgvoorziening, zoals een woonzorgcentrum,  verblijven, personen met onderliggende gezondheidsproblemen zoals long- of hartaandoeningen, alle personen met een verzwakte weerstand, zwangere vrouwen, en alle personen werkzaam in de zorgsector in en buiten zorginstellingen.

Voor deze personen is ook een griepvaccinatie aanbevolen. Voor andere personen is vaccinatie niet specifiek aanbevolen, maar het staat iedereen vrij om zich toch te laten vaccineren.

De beschikbare vaccins tegen COVID en griep beschermen zeer goed tegen het risico om zwaar ziek te worden of opgenomen te moeten worden in het ziekenhuis. Voor COVID-19 is een vaccin van Pfizer op komst dat aangepast is aan de huidige virusvariant. Dat zal gebruikt worden zodra dat beschikbaar is. Alle info hier. – HCH