Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

HEILIG HART ZIEKENHUIS TREKT VERGUNNINGSAANVRAAG VOOR NIEUWE CAMPUS IN

TIENEN / REGIO – Het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart heeft haar vergunningsaanvraag voor de bouw van een nieuwe campus aan de Houtemstraat in Tienen, weer ingetrokken. Het Ziekenhuis nam die beslissing terwijl het Openbaar Onderzoek voor het toekennen van de vergunning nog lopende was. De keuze voor de locatie aan het Houtemveld lag al langer onder vuur omwille van de bestaande verkeersproblematiek. Omwonenden maken zich zorgen dat door het project zowel de leefbaarheid als de ontsluiting van de buurt quasi onmogelijk worden.

De nieuwe campus zou aan Sint-Jan komen ˆ Google Maps

‘Opmerkelijk dat de stad dit cruciale project amper zelf vast wil pakken ondanks de vele waarschuwingen van Vooruit in de gemeenteraad als de vele bezorgde buurtbewoners op recente infomomenten. Op de gemeenteraad van 30 november zal onze fractie dan ook vragen aan de gemeenteraad om hierover meer duidelijkheid te geven’, aldus een mededeling van Vooruit.

In september startte het Openbaar Onderzoek naar de omgevingsvergunning voor de bouw van het nieuwe Regionaal Ziekenhuis op de site aan de Houtemstraat. Amper twee maanden later wordt die aanvraag, zonder enige uitleg, alweer ingetrokken.

In januari stelden we tot onze verbazing vast dat er ontwerpplannen werden gelanceerd voor de nieuwe ziekenhuissite, zonder een grondige voorafgaandelijke mobiliteitsstudie. Dat er daarover ook met geen woord gerept werd in het nieuwe Bereikbaarheidsplan, was absurd. Daarop beloofde het stadsbestuur een bijkomende studie naar de mobiliteitsimpact”,  aldus Nele Daenen, fractieleider van Vooruit Tienen.Maar het kon blijkbaar nog straffer…negen maanden later, bij het indienen van de aanvraag omgevingsvergunning, kon het stadsbestuur op de gemeenteraad van september nog altijd haar beloofde mobiliteitsstudie niet voorleggen!” 

VRAGEN

Voor Vooruit is het duidelijk dat dit dossier anders en beter had moeten aangepakt worden. “Dit dossier, dat zo belangrijk is voor de zorgverlening en tewerkstelling in onze stad en bij uitbreiding voor onze ganse regio, is vanuit de stad volledig mismeesterd. Men is veel te nonchalant omgesprongen met de terechte bezorgdheden van bewoners en met het behartigen van de belangen van het Ziekenhuis Heilig Hart”, aldus nog Nele Daenen.

Wordt het project opnieuw ingediend? En wanneer? Worden de plannen aangepast? Komen er bijkomende maatregelen? Of zegeviert het gezond verstand en wordt gekeken naar een meer geschikte locatie? Dat zijn vragen voor de gemeenteraad van 30 november.- HCH