Ga naar de inhoud

GRATIS NAAR RECYCLAGEPARK OF HET OUDE CONTAINERPARK

HOEGAARDEN – Vanuit het lokaal bestuur is de vraag gekomen om het mogelijk te maken voor inwoners om hun gras en bladeren gratis naar de Ecowerf recyclageparken te kunnen brengen, zoals bv. naar het recyclagepark in Tienen. Dit werd op de jongste raadszitting goedgekeurd. Het zal in het najaar ook mogelijk zijn op twee tijdstippen snoeihout te brengen naar het voormalig containerpark van Hoegaarden.

Tijdens de periode van 1 oktober tot december zullen inwoners van Hoegaarden gratis hun gras en bladeren kunnen aanbieden op de recyclageparken van EcoWerf. Uiteindelijk zal dit de gemeente slechts 850 euro kosten.

Het voormalige containerpark van Hoegaarden

Hoegaardiers zullen ook op twee zaterdagvoormiddagen in november gratis hun snoeihout mogen afleveren op het voormalige containerpark in Hoegaarden. De juiste data worden later gecommuniceerd. Het gaat wel degelijk om snoeihout dat geen bladeren, gras, wortels, grond of plastic omvat. Alleen particulieren met een aanhangwagen zullen mogen snoeihout brengen, professionelen niet. Vrachtwagens of landbouwvoertuigen zijn niet toegelaten.

Het containerpark van Hoegaarden werd einde 2019 gesloten, maar ging tijdens de lockdown nog even open, echter alleen voor groen- en tuinafval.  Einde 2020 was het definitief dicht. Er werd nog een bodemonderzoek uitgevoerd, maar dat bleek in orde. – HCH