Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

GO! ATHENEUM TIENEN OVER KAAP VAN 1000 LEERLINGEN

TIENEN- GO! atheneum Tienen heeft de kaap van 1000 ingeschreven leerlingen overschreden. De school bereikt daarmee een nieuw hoogtepunt.  Nooit eerder in het bestaan van de school waren er meer dan 1000 leerlingen ingeschreven.  De school kent al verschillende jaren een gestage groei.

Met ook de oprichting van GO! TintelStroom vier jaar geleden, een innovatieve school voor projectonderwijs en vestigingsplaats van het atheneum, staan er vandaag meer dan 1000 leerlingen op de teller.

Nieuwe leerrumtes

“Het is fijn dat ouders en leerlingen onze werking en pedagogische visie weten te appreciëren”, aldus adjunct-directeur Marijke Bache. “We merken dat ouders meer dan vroeger scholen (over de netten heen) vergelijken. Ze nemen de schoolvisie en waarden mee in hun uiteindelijke schoolkeuze”.

UITBREIDING B- VLEUGEL

Een groei in leerlingenaantal creëert natuurlijk ook een nood aan extra binnen- en buitenruimte. Zo wordt op dit moment de B-vleugel uitgebreid door een innovatieve uitbouw van ongeveer 800m2 . Er worden grote ruimtes gecreëerd die gedeeld en gevarieerd leren mogelijk maken in een flexibele en dynamische leeromgeving. In de nieuwe aanbouw zijn onder meer een atrium, instructieboxen, taallabo’s en een open leercentrum voorzien.

SPEELPLAATSEN

“Ook de speelplaatsen worden de komende weken en maanden volledig onder handen genomen. Met behulp van subsidieprojecten van de Vlaamse Overheid en MOS worden de buitenruimtes omgetoverd tot groene, biodiverse oases waar zones van rust, ontspanning, beweging en (leer)plezier elkaar versterken en inspireren. Tevens creëren we een mooie groene zone in het centrum van de stad” , aldus de adjunct-directeur. – HCH

Nieuwbouw in het Atheneum