Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

GLASKUNSTWERK INGEHULDIG IN KLOOSTERGANG

HOEGAARDEN- In de kloostergang van Mariadal werd door de Zusters van de Vereniging met het Heilig Hart een glaskunstwerk ingehuldigd van de hand van Joost Caen, een glaskunstenaar uit Schoten. Hij is Emeritus professor Doctor bij de universiteit Antwerpen. De zusters wilden hun spiritualiteit vereeuwigen met dit kunstwerk dat aan de deur die toegang geeft van de kloostergang tot de kloostertuin geplaatst werd. De hoofdactiviteit van de zusters van Mariadal was steeds onderwijs en opvoeding. De engel die in het glaswerk afgebeeld is, moet toekomstige opvoeders in hun taak begeleiden.

Het glaskunstwerk van Joost Caen

In de kloostergang loopt nog de tentoonstelling van twee plaatselijke kunstenaressen:  Regina Riavez uit Ezemaal en Stephanie Coenen uit Hoegaarden. Regina Riavez brengt schilderijen die engelen tonen in verschillende vormen hun kleurrijke energie en licht. Stephanie Coenen vereeuwigt gezichten en laat de kijker de ziel van de persoon ontdekken.

Deze tentoonstelling kan nog bezocht worden op een speciale editie van cultuur en kunst. Het koor ‘Melpomene’ brengt een selectie van prachtige en bijzondere liederen van componisten uit de 16de eeuw op vrijdag 16 maart om 20 uur in de Sint-Rochuskapel van Mariadal. Dit in een organisatie van de Vrienden van de Sint-Rochuskapel en Klassiek in de Kapel. – HCH

Alle info over dit concert hier