Ga naar de inhoud

‘GEN Z @ PAND 10’ KRIJGT EEN VERVOLG ALS ‘HALTE 33’: RUIMTE VOOR JONGEREN

TIENEN – In Hoegaarden zijn twee jeugdhuizen, maar in Tienen zijn er al lang geen meer. De vraag naar een plaats in stad Tienen voor jongeren waar ze kunnen samenkomen en waar activiteiten worden georganiseerd is dus groot. Voor die reden staken de stad samen met enkele jongeren de hoofden bij elkaar en ontwikkelden ze een jongerenplaats bij Pand 10 in het stationsgebouw. Op 8 september krijgt dit een vervolg.

Aan het begin van de zomer startte stad Tienen samen met een groep jongeren met het creëren van een jongerenplek in Tienen. Pand 10 zou de locatie worden waar jongeren samen konden komen om elkaar te leren kennen, activiteiten te organiseren of eraan deel te nemen.

Pand 10 in het voormalige stationsbuffet

Het werden avonden vol toffe activiteiten georganiseerd door Tiense jongeren. Van een bingoavond tot een escape game. Er werd plezier gemaakt. Doorheen de hele zomer passeerden meer dan 50jongeren op deze leuke plek. Op enkele avonden werden al korte bevragingen gedaan bij de aanwezigen over hoe zij de invulling van deze plek zagen.

Doorheen de zomer werd ‘Gen Z @ Pand10’ gebruikt als werktitel. In augustus werd er een poll gelanceerd waarin meer dan honderd mensen hun mening gaven over wat de échte naam van het project moet worden. Daar kwam een ‘Halte 33’ als winnaar uit

Begin september gaan collega’s van Team Kind en Jeugd van de stad Tienen samen met medewerkers van Arktos op pad om alle Tiense jongeren te bevragen naar hun vrijetijdsbeleving. Op die manier hopen ze nog vele leuke ideeën te verzamelen en kunnen jongeren zelf de activiteitenvoor het najaar vormgeven. Noteer alvast vrijdag 8 september ’23 in je agenda voor de volgende Halte 33-avond. Vanaf 16 uur worden de deuren van Pand 10 aan het stationsgebouw geopend om jongeren te verwelkomen met foods, drinks en workshops. – HCH