Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

GEMEENTERAAD BEËINDIGT ERFPACHT OUD VOETBALVELD OUTGAARDEN

OUTGAARDEN / HOEGAARDEN – We brachten reeds in een bijdrage van 12 januari het bericht dat de ChillOut in Outgaarden ermee stopte en de inboedel uitverkocht. Op de gemeenteraadszitting van dinsdag 12 maart om 20 uur zal de gemeenteraad in onderling akkoord met de huurder de erfpacht aan de Jongensschoolstraat beëindigen. Daarna zal de gemeente zich moeten bezinnen wat er met terrein en kantine gebeurt.

Vroeger was de voetbalvereniging van Outgaarden gevestigd aan de Jongensschoolstraat, maar na de fusie met Sportting Hoegaarden tot SC Out-Hoegaarden, verliet de voetbalploeg in 2016 definitief het terrein.

De ChillOut in betere tijden

Er werd uitgekeken naar een huurder en het opstellen van een erfpacht voor het terrein en die werd gevond in de persoon van oud-profvoetballer Benny Debusschere die het terrein ombouwde tot de ChillOut vanaf 2019. Het werd een zomerbar met ook mogelijkheid voor indooractiviteiten. Ondertussen is de zaak gesloten en thans wordt op de gemeenteraadszitting de erfpacht beëindigd. Het ging toch om een huurprijs van 9600 euro per jaar. – HCH