Ga naar de inhoud

GEMEENTEMONITOR HOEGAARDEN : DE CIJFERS

HOEGAARDEN – Van elke gemeente in Vlaanderen beschikt de Vlaamse overheid over een gemeentemonitor, een verzameling van allerhande cijfers en statistieken over de gemeente en haar OCMW. Iedereen kan deze informatie raadplegen via het internet. De gemeentemonitor omvat drie delen. 

Raadpleeg hier de cijfers over Hoegaarden

Enkele cijfers van het startscherm

De gegevens gaan respectievelijk over: de omgeving waarin het bestuur functioneert (voornamelijk demografische cijfers) de bestuurskracht van het gemeente- of OCMW-bestuur (voornamelijk gegevens over personeelsleden en de financiële situatie van het lokaal bestuur) de verschillende beleidsdomeinen waarbinnen het bestuur werkt, met relevante gegevens over onderwijs, welzijn, milieu, economie en werkgelegenheid.

Enkele cijfers voor Hoegaarden. Met 73% ligt de tevredenheid over de gemeente net op het Vlaamse gemiddelde. Het vertrouwen in het gemeentebestuur ligt met 24% lager dan het Vlaamse gemiddelde van 29%.. Ook de tevredenheid over digitale diensten ligt lager, maar het geluksgevoel  bij de Hoegaardiers (84%) ligt hoger dan het gemiddelde van het Vlaamse Gewest.

Gemiddeld kost een huis 270.000 euro in Hoegaarden, tegenover 315.000 in Vlaams Gewest. De werkzaamheid in Hoegaarden ligt met 79,2% hoger dan de 75,2% van Vlaanderen. Het netto inkomen per inwoner ligt in Hoegaarden met 24.581 euro, hoger dan het Vlaamse gemiddelde van 21.926 euro. De financiële schuld per inwoner ligt dan weer met 1270,58 euro hoger van de 1257,60 euro van het Gewest. Opvallend in Hoegaarden slechts 36% criminaliteit, tegenover 64,3% in het Gewest. – HCH