Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

GEMEENTE ZOEKT KANDIDAAT PARTNERS VOOR INRICHTING ZONNEPANELENVELD

HOEGAARDEN – De gemeente Hoegaarden gaat een zonnepanelenveld inrichten op een gemeentelijk terrein i.s.m. een partner. Het gaat om een grond gelegen Capitaelen Veld (Chapeauvau) , gekadastreerd sectie G nummer 197L P0000 met een oppervlakte volgens kadaster van vier hectare zes are twintig centiare (4ha 6a 20ca). Het dossier van eigendomsverwerving door de gemeente is nog niet helemaal afgerond: de authentieke akte moet nog ondertekend worden.

Op bovenvermeld terrein is het toegelaten mits omgevingsvergunning een zonnepanelenveld aan te leggen zonder bestemmingswijziging, vermoedelijk met opbrengst van 6,5 MWh, via 11.000 panelen.

Zonnepanelenveld © gem. Hoegaarden

Het Total Tankstation, is te bereiken met grondboring onder de TGV . Er is mogelijkheid tot versterking, op een afstand van 6 km.

De gemeente kan de grond ter beschikking stellen en wenst ontzorgd te worden, zowel van de financiële investering als de uitbating. Uiteraard voorziet de gemeente dit op voldoende lange termijn. Elkeen van de geïnteresseerden doet zijn eigen huiswerk. Op de jongste gemeenteraad werden nog verschillende mogelijkheden voorgesteld, maar blijkbaar werd ondertussen beslist het volledig aan partners over te laten.

Er zijn uiteraard veel parameters waaraan voldaan moet worden. De vragen hierop kunnen hier bekeken worden. Het gaat over huurprijs, timing, indexatie, beheer,termijn, enz …

Optioneel kan er ook een voorstel gedaan worden imv het plaatsen van zonnepanelen op de daken van de gebouwen van het Lokaal bestuur Hoegaarden. Via een systeem waarbij het Lokaal bestuur de diverse daken ter beschikking stelt. Het Lokaal bestuur financiert dus zelf niet en wil volledige ontzorging.

Voorstellen graag voor 31 januari 2024 via bart.hendrix@gemhoegaarden.be, of per post naar Gemeenteplein 1, 3320 Hoegaarden t.a.v. College van burgemeester en schepenen. – HCH