Ga naar de inhoud

GEEN VUURWERK IN HEEL DE POLITIEZONE GETEVALLEI

REGIO / HOEGAARDEN / TIENEN  – Met de feestdagen wil iedereen er iets gezelligs van maken. Voor sommigen hoort vuurwerk hierbij. Vuurwerk is evenwel verboden in de Politiezone Getevallei. Bij overtredingen zal de politie optreden en zal er een GAS-boete worden opgelegd. De politiezone behelst de gemeenten Tienen, Hoegaarden, Landen, Linter en Zoutleeuw.

De gemeenten  rekenen er echter op dat iedereen zich aan de regels houdt en dat de politie niet onnodig moeten uitrukken voor overtredingen inzake vuurwerk. Zo kan de capaciteit van de politie vrij blijven voor noodgevallen.

Vuurwerk © stad Tienen

Dit is een maatregel ter bescherming van de openbare veiligheid en gezondheid. Ieder jaar gebeuren er, vooral op 31 december, zware ongevallen ten gevolge van vuurwerkgebruik door niet-professionelen. Het verbod betekent ook goed nieuws voor de dieren die door de luide, onverwachte knallen kampen met angst en stress. Bovendien wordt er de komende dagen veel wind voorspeld wat het afsteken van vuurwerk nog gevaarlijker maakt. – HCH