Ga naar de inhoud

GASTON ROELANTS RUN: MELDERT TOONT ZICH LANGS SPORTIEFSTE KANT

MELDERT – Meldert kermis is goed begonnen, met heel veel volk voor de live optredens, het ontbijt, de rommelmarkt en ook de Gaston Roelants wandeling. Hoogtepunt van de sportieve zondag werd toch de Gaston Roelants Run met bijna 200 deelnemers. Gaston baron Roelants gaf zelf de start van de verschillende wedstrijden.

“Ik ben dit jaar niet zelf mee gaan wandelen. Ik ben op het ontbijt spek met eieren gaan eten, en het was moeilijk om dan nog te wandelen”, grapte Gaston. “Maar er waren heel wat wandelaars en dat neemt nog elk jaar toe”, aldus Ann Roelants, voorzitter van Meldert Leeft, de organisatie achter al deze activiteiten.

Gaston en Ann Roelants

Deelname aan de Gaston Roelants run kostte 15 euro, maar daarvoor kreeg men wel een T-shirt. Gaston Roelants gaf het startschot, ditmaal zonder pistool, van de wedstrijden. Eerst was er een loop van 400 meter voor de allerkleinsten, waarbij mama of papa mee mochten lopen. Er waren heel wat leden van de holle wegen joggers uit Hoegaarden aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Na de allerkleinsten was het de beurt aan de kinderen die twee ronden aflegden of 800 meter. Die twee wedstrijden werden onder begeleiding gelopen.  Daarna was het wachten op de start van de Gaston Roelants Run over een afstand van 5 of 8,5 kilometer.

De allerkleinsten aan de start

De deelnemers startten wel samen en gingen na een plaatselijke ronde richting natuurgebied. In totaal waren er zeker 100 lopers, waarbij er 27 van Meldert zelf werden geteld. Meldert dus zeker een sportief dorp. Tel er de kinderen bij en men komt aan meer dan 150 deelnemers. – HCH

De start van de 800 meter
Joggen door het centrum van Meldert

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email