Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

GASTHUISSTRAAT KLAAR VOOR BOUWVERLOF: RIJRICHTING ‘KLEINE’ DOELSTRAAT WORDT OMGEKEERD

HOEGAARDEN – Alles wijst erop dat de werken aan de Gasthuisstraat nog voor het bouwverlof zullen afgerond zijn. Op dit ogenblik zijn de voetpaden en de parkeerplaatsen al afgebakend (foto). Op de voetpaden en de rijweg komen funderingen, met ook nog de kolken, en dan wordt de eerste laag asfalt op de rijweg gelegd. Dan worden meteen ook de voetpaden afgewerkt. Daarna komt als laatst de tweede laag asfalt op de rijweg. Dit zou moeten klaar zijn voor het bouwverlof of de tweede week van juli.

ENKELRICHTING 

De herinrichting van de Gasthuisstraat heeft ook een invloed op de verkeersmobiliteit in Hoegaarden. De Gasthuisstraat wordt enkelrichting van de Kauterhof richting Gemeenteplein.

De voetpaden en parkeerplaatsen zijn afgeboord

Wie vanaf het Gemeenteplein richting Meldert-Hauthem wil rijden kan dit doen via de Dotremontstraat en de Loriersstraat, of via de ‘Kleine’ Doelstraat, Dumontstraat en Stoopkensstraat. De huidige rijrichting in het stuk Doelstraat tussen de Kalverstraat en de Gasthuisstraat, wordt dus omgekeerd. Wie vanuit de Kalverstraat richting Gemeenteplein wil zal dus ook moeten omrijden via de Dumonstraat, Stoopkensstraat en Gasthuisstraat. – HCH