Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

GAMBRINUSBEURS WERD INTERNATIONAAL SUCCES

HOEGAARDEN – Op zaterdag 4 november vond de internationale Gambrinus ruilbeurs plaats in de sporthal van Hoegaarden, de 72 ste beurs ooit ingericht door de Gambrinus Club van België. De beurs dit jaar was een voltreffer met heel veel bezoekers en meer dan 20 verschillende nationaliteiten bij de standhouders.

Lees verder onder de foto’s

Heel wat belangstelling voor de bierattributen
Miel Mattheus en Dirk Verboven

Voorzitter Dirk Verboven : “We hebben ditmaal zelf een klein café gemaakt in de kleine zaal van de sporthal. Zo konden we de zaal optimaal benutten, want we hadden meer dan 100 standhouders. We telden ook wel 20 verschillende nationaliteiten, als Tsjechen, Polen, Duitsers, Fransen, Finnen, Italianen, Luxemburgers enz …”

“Het einde van de beurs op zaterdag is voorzien om 14 uur. Dit lijkt vroeg, maar we hebben geconstateerd dat mensen graag naar meer dan één activiteit gaan op een zondag. Trouwens het momentum van de beurs ligt heel vroeg, zelfs voordat de beurs al open is. Al van gisteren waren er trouwens mensen op de parking die daar de hele nacht gebleven zijn. Wij vinden dat niet zo leuk, omdat ze veel parkeerplaatsen wegnemen voor onze mensen”.

Miel Mattheus, erelid van de Gambrinusclub was er ook bij: “We zijn met de Gambrinusbeurs in Hoegaarden  begonnen in 1987 in de zaal van het Kouterhof. Het was toen nog een echte ruilbeurs waar niets verkocht werd. Het ging vooral om materiaal dat we vanuit de brouwerij, waar ik PR-verantwoordelijke was, zelf gaven.”

“We hebben dat een paar keer daar gedaan, maar dan zijn we uitgeweken naar de warme kamers op de binnenkoer van brouwerij de Kluis. De beurs groeide en het werd daar ook te krap en toen gingen we naar site De Gete aan de E. Ourystraat, in opslagkamers. Vrij snel zijn we naar de sporthal vertrokken, waar de beurs nog altijd plaats vindt”, aldus Miel. Op dit ogenblik wordt de Gambrinusbeurs in Hoegaarden evenwel niet meer gesponsord door ABInBev, maar wel door Alken-Maes.- HCH