Ga naar de inhoud

FRUITIGE BUITENSPEELDAG OP HELDENLAND

TIENEN / REGIO – Op woensdag 17 april , de week na de paasvakantie  is het Buitenspeeldag. In Tienen wordt Heldenland aan het Martelarenplein, ook wel Steentjesplein genoemd,  van 13 tot 17 uur omgetoverd tot een speelparadijs met maar liefst 10 springkastelen in de vorm van verschillende fruitsoorten. De toegang is uiteraard gratis

Tijdens de Buitenspeeldag op woensdag 17 april gaan de schermen op zwart en worden kinderen en jongeren uitgedaagd om buiten te gaan spelen. In Tienen kunnen ze alvast hun hartje ophalen op Heldenland. Van 13 tot 17.00  wordt de speeltuin omgetoverd tot een fruitig speelparadijs.

Heldenland op het Martelarenplein

‘Tien ‘eet meer fruit’-springkastelen brengen speelpret voor jong en oud. Zo zijn er de klimananas, de slingeraardbei en de rodeowatermeloen. Speelvogels kunnen zich wagen aan een perenmemory, waaghalzen aan een glijpartijtje op de glijbaanbanaan. 

Dankzij een samenwerking met Collect & Go krijgen de kinderen gratis vers fruit. En wie zichzelf tot een vitaminerijk hapje wil transformeren, kan terecht aan de grimeer- en tattoostand of de haarstudio. 

Zin in extra speelpret het hele jaar rond? Tienen telt maar liefst 20 speelterreinen, met Heldenland als blikvanger. Het volledige overzicht is terug te vinden op deze site. – HCH