Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

FREEK VANROOY BIJT DE SPITS AF BIJ OPTREDENS ONDER DE KERKTOREN

MELDERT – Voor de tweede dag Meldert kermis en voor de tweede dag de regen als spelbreker. Daarom begonnen de optredens onder de kerktoren pas om 21 uur. Freek Vanrooy, uit Hoxem, bet de spits af. Hij bracht vooral ambiance. “Het weer is al slecht genoeg”, lachtte hij.

“Het is de eerste keer dat ik op Meldert kermis sta. Ze hebben mij al eerder gevraagd, maar het kwam voordien nooit uit met mijn agenda. En nu ik er ben, is het slecht weer. Maar de ambiance zal veel goedmaken”, aldus Freek.

Lees verder onder de foto’s

Freek in actie
Het volk was wat verspreid over de straat

Op zondag 19 mei van 8 uur tot 13 uur is er rommelmarkt in het centrum. Op hetzelfde ogenblik kan iedereen die ingeschreven heeft aanschuiven voor een ‘Ontbijt in het dorp’. Men schuift aan, aan de lange tafel op straat.  Bij slecht weer wordt uitgeweken naar binnen. De echte sportievelingen staan op zondag 19 mei klaar voor de 12 de Gaston Roelants Run, met aanvang voor de juniors om 14.30 uur en voor de senioren om 15 uur. Inschrijvingen in café Bonheur vanaf 13 uur. Op zondag 19 mei ’s avonds is er nog een bal populaire. Zoals elk jaar is er een cocktailbar waar heerlijke cocktails geserveerd worden. Er is een nieuwe dansvloer voorzien, tweemaal zo groot als de vorige en DB Megamusic staat in voor de ambiance.

Op Pinkstermaandag 20 mei is er de processie ter ere van Sint-Ermelindis, georganiseerd door de pastorale zone Sint-Catharina. Om 9.15 uur is er de wijding van het bronwater in de kapel, gevolgd door de eucharistieviering in de kerk om 9.30 uur en de start van de processie om 10.30 uur. De processie komt weer aan de kerk rond 12 uur. Nog op Pinkstermaandag 20 mei is er kip aan ’t spit en zijn er springkastelen opgesteld voor de kinderen. En er is uiteraard nog altijd de kermis. – HCH