Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

FRANS CLAES CLASSIC VOOR MOUNTAIN BIKERS

HOEGAARDEN – Op zaterdag 11 november is er op het Gemeenteplein, ter hoogte van Den Venetiaen, de Frans Claes Classic. Het wordt 52 kilometer puur mountainbike plezier rondom het landelijke Hoegaarden. Een gevarieerd parcours met 700 te overwinnen hoogtemeters. Starten kan men tussen 8 en 10.30 uur. Deelname kost 9 euro.

Frans Claes uit Heverlee vertelde ons bij een vorige editie “Ik woon in Heverlee en ben een professioneel mountainbiker. In 2018 heeft Toets van Den Venetiaen mij aangesproken om hier activiteit op het Gemeenteplein in Hoegaarden te organiseren. Ikzelf ben professioneel mountainbiker vooral op de lange afstanden tussen 80 en 120 kilometer, geen Olympische afstand dus”

Bij een vorige editie van de Frans Claes Classic

Op zaterdag 11 november wordt de 5de editie van de Frans Claes Classic georganiseerd, een fiets- en mountainbike tocht rond het pittoreske Hoegaarden. De verschillende routes kunnen uitsluitend gereden worden met een GPS-toestel. Er zijn bijgevolg geen pijltjes die gevolgd kunnen worden.

Online inschrijven kan via deze link. De online inschrijving is geopend tot 20 uur voor aanvang van het event, dus op 10 november tot 12 uur. Ter plaatse inschrijven is eveneens mogelijk, evenwel wordt aangeraden om op voorhand in te schrijven.

DOUCHES, AFSPUITEN EN AFTER PARTY

Vrouwelijke mountainbikers kunnen aansluiten bij de social ride van Ariane Lüthi (5 x Cape Epic winnares) en dit voor zowel de 36 als de 53km. Start is om 9.30 uur. De vrouwen die de 36 rijden stoppen aan bevoorrading 1, eveneens de finish. Om 10 uur is er een gezamenlijke Kids tocht. Ouders mogen zelf ook meerijden. Daarnaast wordt er ook begeleiding voorzien. Onderweg wordt er opgesplitst in verschillende groepen.S tart en finish bevinden zich voor het café ‘Den Venetiaen’ , Gemeenteplein 22, Hoegaarden

Bij de start krijg je een gratis NOIR koffie (espresso, americano, cappuccino), onderweg kan je snoepen van de biologische sportvoeding van INNERME, zelfgemaakte soep en chocomelk. En aan de finish worden alle deelnemers getrakteerd op een alcoholvrij BIDON RECUP sportbier.

Er is een bewaakte fietsenstalling. Douches en  afspuitstand zijn voorhanden aan de sporthal van Hoegaarden, Tiensestraat 43. Er is ook een gezellig tentendorp met de aanwezigheid van verschillende merken En niet te vergeten, de after party in Den Venetiaen.. – HCH

Info hier