Ga naar de inhoud

FLORENT STRUYVEN AMBULANCIER EN RODE KRUIS VRIJWILLIGER OVERLEDEN

TIENEN / REGIO – Iedereen heeft hem wel gekend bij het Rode Kruis Tienen: Florent Struyven was aanwezig als vrijwilliger op elke uitreiking van brevetten van alle mogelijke opleidingen bij het Rode Kruis (Foto). Florent Struyven (75j) overleed onverwachts op 6 april 2024. Het nieuws raakte pas nu bekend, omdat hij in Middelkerke woonde.

Florent, een erg bekende Tienenaar,  had er een lange carrière opzitten als ambulancier van het Tiense OCMW-ziekenhuis waar hij vaak met de nachtploeg uitrukte na spoedoproepen. En dat waren er veel. Overal in de regio zag je hem. 

Florent Struyven uiterst links beneden, bij één van de vele brevetuitreikingen

Maar Florent was eveneens een ijverig vrijwilliger die door het Rode Kruis afdeling Tienen werd uitgezonden voor het geven van EHBO-cursussen, demonstraties met de AED-toestellen en promo-activiteiten. Nog verder terug in de tijd was Florent Struyven scout, scoutsleider en monitor die nauw betrokken was bij de vakantiekampen van de Tiense scoutsgroep.

Na zijn pensioen verhuisde Florent naar Middelkerke waar hij een nieuwe vriendenkring vond maar waar hij steeds heel blij was iemand vanuit zijn geboortestad op bezoek te krijgen. De laatste jaren vond hij een aangenaam verblijf in het Middelkerkse woonzorgcentrum De Ril.  Florent Struyven overleed onverwachts op zaterdag 6 april. – HCH