Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

FIFTY – ONE CLUB TIENEN STEUNT SCOUTS FOS 213 DE HINDE

TIENEN- In de statuten van ‘Fifty-One Tienen’ staat als een van de doelstellingen “Dienst aan de gemeenschap door het steunen en begeleiden van initiatieven”. De Tiense scoutsgroep ‘De Hinde’ ontving een cheque van 10.000 euro als financiële steun voor de renovatie en verbouwing van hun nieuwe lokalen, evenals voor de aankoop van enkele zeecontainers  om het spel- en kampmateriaal op te slaan.

De scoutsgroep

De scouts van ‘FOS 213 De Hinde’ leefden lange tijd in onzekerheid omdat ze na 20 jaar hun vorige locatie moesten verlaten. Ze gingen echter niet bij de pakken neerzitten en gingen samen met de stad op zoek naar een nieuwe locatie. Het werd een intensief traject, maar ze zijn nu zeer tevreden met het eindresultaat: hun nieuwe lokalen bevinden zich op de Cinex-site, eigendom van de Kerkfabriek St-Germanus, en zijn gelegen in de Kapucijnenstraat.

Dankzij een huurcontract en later een erfpachtconstructie met de stad Tienen is deze nieuwe “thuis” voor ‘De Hinde’, met meer dan 200 jongeren, verzekerd voor de komende generaties. – HCH