Ga naar de inhoud

FIETSGRAVEERACTIE AAN GEMEENTEHUIS

HOEGAARDEN – Op woensdag 19 juli organiseert de Politiezone Getevallei een fietsgraveeractie aan het gemeentehuis van Hoegaarden.

Een belangrijke maatregel in de strijd tegen de fietsdiefstallen, is het graveren van de fietsen. Zo is gebleken dat een gegraveerde fiets minder wordt gestolen dan een niet gegraveerde fiets en is de kans op terugvinden veel groter wanneer hij toch zou worden gestolen. Vele fietsdiefstallen zijn namelijk gebruiksdiefstallen, waarbij de fiets na gebruik wordt gedumpt.

 

Fietsgraveeractie © politie Getevallei

Een fietsgravering houdt in dat op het fietsframe een uniek registratienummer wordt aangebracht. Het nummer dat de politie hiervoor gebruiken, is het rijksregisternummer van de eigenaar. Wie zijn fiets laat graveren krijgt ook een fietspas. Hierin wordt de fiets beschreven aan de hand van een aantal kenmerken. Deze gegevens bieden meer kans om een gestolen fiets terug te vinden.

Er wordt een fietsgraveeractie georganiseerd in Hoegaarden aan het gemeentehuis op woensdag 19 juli tussen 13.30 en 16.30 uur. Doorheen het jaar kan men altijd een fiets laten graveren maar op afspraak. Aanvragen via integraleveiligheid@tienen.be. De fiets wordt dan gegraveerd aan het stadhuis van Tienen. – HCH

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email