Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

FENIKS LAAT JONGEREN KENNIS MAKEN MET INSTRUMENTEN: JEUGDBAND IN CONCERT

HOEGAARDEN – Zondag gingen bij Jeugdband Feniks Hoegaarden de deuren open voor het publiek. Er was veel belangstelling voor het uitproberen van instrumenten. Je kon er kennismaken met een ganse reeks blaasinstrumenten zoals onder andere trompet, trombone, fluit, saxofoon, klarinet, hoorn,… Er werd deskundige uitleg gegeven door Feniks muzikanten.Je kon er ook alle info vinden over de Hoegaardse afdeling van de Academie Regio Tienen, waarmee Feniks nauw samenwerkt voor muziekopleidingen. 

Leerlingen uit de derde en vierde graad van de school kunnen het vak ‘groepsmusiceren’ volgen bij Feniks. Ook met de muziekacademie De Vonk uit Haasrode werkt de jeugdband samen.

Veel belangstelling voor het Fame concert van de jeugdband

Centraal stond het “Fame” concert door de jeugdband. Om het seizoen af te sluiten lieten zij hun repertoire van de afgelopen seizoen horen. Het concert werd afgesloten met hun nieuwe “Samson & Gert” medley. Kinderen die noten kunnen lezen en er al enkele kunnen spelen op hun instrument zijn van harte welkom bij de jeugdband. – HCH