Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

FENIKS BRENGT FRANSE CHANSON TOT LEVEN

HOEGAARDEN – Het harmonieorkest Feniks Hoegaarden bracht in het parochiecentrum ‘Radio France’, nummers uit het Franse chanson of aan Franse muziek gelinkte nummers. Het viel alleszins in de smaak van het talrijk opgekomen publiek.

Een 40-tal muzikanten onder leiding van dirigent Hans Wuestenberg brachten muziek uit musicals als ‘Les Misérables’ en ‘de Klokkenluider van Notre-Dame’, naar het werk van Victor Hugo. In sommige nummers zongen de muzikanten zelfs mee. Klappen deden ze ook bij ‘Non, non rien n’a changé’ van de Poppy’s. Stuk dat zoveel succes had dat het een bisnummer werd. Een gedeelte van het muziekstuk kreeg wel een Queenachtige bewerking, genre ‘We will rock you’.

Harmonieorkest Feniks Hoegaarden

Verder was er ook werk van Charles Trenet met opgewekte liefdesmuziek als ‘Boum’, maar ook de prachtige ode aan de zee ‘La mer’. Nog een artiest die tweemaal aan bod kwam was Joe Dassin. ‘L’été indien’ en ‘Aux Champs-Elysées’ scoorden goed bij het publiek.

Voeg daar nog de muziek aan toe van de film ‘Bilitis’, die indertijd al blote meisjes toonde, de wereldhit ‘Comme d’habitude’ van Claude François aan toe, en ‘La Maladie d’Amour’ van Michel Sardou als afsluiter, en men mag spreken van een zeer geslaagde muziekavond.- HCH

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email