Ga naar de inhoud

LIESBETH GORIS KRIJGT VERRASSINGSFEESTJE: ZE DURFDE HET AAN EEN RELATIE TUSSEN TWEE VROUWEN TE ZEGENEN

HOEGAARDEN – In het Parochiecentrum van Hoegaarden organiseerden echtgenoot Jan Van Parijs en de kinderen een verrassingsfeestje voor de 60ste verjaardag van Liesbeth Goris. Alle genodigden, vrienden van Liesbeth zaten stil af te wachten tot ze binnenkwam. “Lang zal ze leven” viel haar te beurt. “Ik wist echt niets af van dit feest. Ik dacht dat de kinderen zelf een taart hadden gebakken of zo”, aldus Liesbeth. Daarna volgde het feestje, met een quiz over Liesbeth, waarbij men heel wat over haar te weten kwam.

Liesbeth en Jan tijdens het feestje
Liesbeth houdt de tekst voor bij Jans liefdesliedje

Liesbeth Goris kwam in 2003 in Hoegaarden als pastor, of verantwoordelijke van de parochie. Daarvoor was ze werkzaam in het psychiatrisch ziekenhuis Broeders Alexianen in Tienen. Vandaar dat het echtpaar ook op verschillende plaatsen in Tienen woonde vooraleer naar Hoegaarden te komen. Liesbeth is Master in de theologie, en ze gaf nog eerder les aan de beenhouwersschool in Anderlecht. Ondertussen geeft ze weer full time les, want in de grote vakantie vorig jaar stopte ze definitief als pastor. Ze is nog wel actief bij de catechese.

 

LAAT DE ZON IN JE HART

Tijdens de quiz, of de ‘Grote Prijs Liesbeth Goris’, gewonnen door Els Degeest, waarvan sommigen wel eens dachten dat ze de zus van Liesbeth was, werd heel wat vernomen over Liesbeth. Haar lievelingsliedje is ‘Laat de zon in je hart’, van Willy Sommers. Ooit heeft ze niet gewild dat er op televisie een reportage over haar zou uitgezonden worden. Een cameraploeg van Deleeuw was neergestreken, maar ze hadden ook een stripper bij in de pastorie, en Liesbeth wilde dat niet laten uitzenden. Zo trok ze ook met een psychiatrische patiënt naar Lourdes voor een aantal dagen, omdat die patiënt hoopte op een mirakel.

Als pastor en leidster van de parochie kreeg Liesbeth te maken met een aantal klachten die naar de deken of het bisdom gestuurd werden. “Zo kwam er een klacht omdat Liesbeth bij mij achteraan op de fiets zat in een kort rokje”, lacht Jan Van Parijs. “Of nog omdat ze zelf ooit gedoopt heeft en omdat ze een relatie van twee vrouwen heeft ingezegend.” Waar Liesbeth dan nooit een klacht over heeft gekregen is dat ze de klokken liet luiden bij elke overwinning van de Rode Duivels.

Jan zong daarna nog een liefdesliedje voor Liesbeth. Maar omdat hij de tekst niet zo goed kende moest ze die voor hem houden. – HCH

Bekijk hier onder de film van de intrede van Liesbeth in het PC

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email