Ga naar de inhoud

FAME OPENDEURDAG BIJ JEUGDBAND FENIKS

HOEGAARDEN – Vorige zaterdag was er in de namiddag een opendeurdag bij Jeugdband Feniks Hoegaarden in het ontmoetingscentrum ’t Paenhuys. Centraal stond het “Fame” concertje door de jeugdband. Om het seizoen af te sluiten lieten zij hun repertoire van de afgelopen maanden horen.

 

Door veel andere activiteiten en ziektes waren er wel enkele afwezige muzikanten. Zo moest de dirigent ook de rol van pianist op zich nemen. De groep bracht een geslaagd optreden met muziek uit film, musical, van popsensatie Camille en natuurlijk ook uit #LikeMe.

De Jeugdband Feniks concerteerde in het Paenhuys

Veel startende muzikanten kiezen voor een instrument dat ze kennen van in de media, zoals piano, drum, gitaar,…Blaasinstrumenten blijven hier dikwijls op de achtergrond en zijn dan ook minder gekend bij het grote publiek. Het is net de mix van alle instrumenten, en dus ook blaasinstrumenten, die belangrijk is voor de Feniks groepen.

Op de opendeurdag waren een aantal Feniks muzikanten aanwezig die de kinderen lieten kennismaken met instrumenten als trompet, trombone, fluit, saxofoon, klarinet, hoorn,… Ze konden er zelfs eens op spelen.

Je kon er ook alle info vinden over de Hoegaardse afdeling van de Academie Regio Tienen, waarmee Feniks nauw samenwerkt voor muziekopleidingen. Leerlingen uit de derde en vierde graad van de school kunnen het vak ‘groepsmusiceren’ volgen bij Feniks. Kinderen die noten kunnen lezen en er al enkele kunnen spelen op hun instrument zijn van harte welkom bij de jeugdband. – HCH

 

 

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email