Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

ELISA AFKOMSTIG UIT MELDERT BLAAST 106 KAARSJES UIT

HOEGAARDEN / MELDERT  – Maria Elisa Vermeulen viert op 7 juli haar 106 de verjaardag. Ze werd geboren op 7 juli 1918 aan het einde van WOI. “Het leven is fel veranderd tegen vroeger, maar ik ben daar weinig op ingegaan”, zegt Lisa die nog altijd samen met haar dochter naar activiteiten gaat.“Ik ben geboren aan de Paardskerkhofstraat in Meldert. Ik ben altijd in Meldert blijven wonen tot aan mijn huwelijk, met Julien Halsen, die al overleed in 1966. We waren in Meldert met zes kinderen en we hebben het daar steeds goed gehad. Er was nog geen televisie, maar dat hadden we niet nodig: wij speelden op straat in die tijd”, zegt Lisa.

Dubbel viergeslacht met Elisa, dochter Josine, kleindochter Iris Ladangh en haar achterkleindochters Kaat en Marie Defau

Ze  huurden aan de ‘Canal’ een winkeltje en zijn zo in Hoegaarden komen wonen. Daar heb ik 11 jaar gewoond en een winkel opengehouden. Mijn man werkte in de suikerfabriek in Tienen, maar overleed al op 47-jarige leeftijd. Ik heb het kruidenierswinkeltje verder gedaan tot in 1971, maar dan op de plaats waar ik nu nog altijd woon, naast de kapperszaak van mijn schoonzoon Marcel aan de Tiensestraat”, vervolgt Lisa.

Haar zoontje stierf aan wiegendood, toen hij drie maanden oud was. Daarna werd haar dochter Josine geboren. Veel mensen noemen haar Josiane.  Samen met haar dochter haar kleindochter Iris Ladangh en haar achterkleindochters Kaat en Marie Defau, vormt ze nog altijd een dubbel viergeslacht.

Lisa brengt haar dagen door met puzzelen en kruiswoordraadsels oplossen. Ze gaat ook nog mee op restaurant of naar feesten. “Mijn geheim om zolang goed te blijven: je nooit zat drinken. Ik drink alleen cola en water”, besluit Elisa. Met haar 106 jaar is Elisa nog niet de oudste inwoner van Hoegaarden. Dat is Rosalie Emanuel die in Villa Hugardis verblijft en dit jaar nog 107 wordt. – HCH

Lisa en haar echtgenoot Julien