Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

EINDELIJK RUIMTE VOOR DE JEUGD IN LANDEN?: WACHTEN OP VERGUNNING

LANDEN – Lokaal bestuur Landen is al geruime tijd bezig met het creëren van een ontmoetingsplaats voor de jeugd in het voorste travee van Loods B, op de site van domein ’t Park. Omdat dit deel van de Loods een ontmoetingsplaats wordt met focus op de jeugd, werd het project ‘Loods J’ genoemd. Om dit project te kunnen realiseren werd er in 2022 een omgevingsvergunning afgeleverd aan het lokaal bestuur Landen. Maar ondertussen is die vernietigd.

Zo moet Loods J eruit zien

 Hiertegen werd er echter een beroepsprocedure opgestart en recent  werd de afgeleverde omgevingsvergunning door de Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigd. Op 3 november werd door lokaal bestuur Landen een nieuwe omgevingsvergunningaanvraag ingediend waarbij er rekening gehouden wordt met de gemaakte opmerkingen door de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Ondertussen blijft de stad achter de schermen enthousiast verder werken zodat, van zodra  de nodige vergunning ontvangen wordt , men van start kan gaan en een mooie plek realiseren waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten, zich kunnen ontwikkelen en plezier beleven. – HCH