Ga naar de inhoud

EERSTE ONDERGRONDSE PUBLIEKE PARKING OPEN: KOSTPRIJS 1 EURO PER UUR

TIENEN –  De nieuwe ondergrondse parking ‘Tienen Centrum’ aan de Alexianenweg is geopend. De uitbating is in handen van parkeerexploitant APCOA. In het publieke gedeelte bedraagt het parkeertarief tussen 9 en 18 uur 1 euro per begonnen uur. Na 18 en voor 9 uur is dat slechts 0,50 euro per begonnen uur en geldt er een maximumtarief van 3 euro. Voor een 24-urenticket betaal je 9 euro en voor een maandabonnement voor ondergronds parkeren tijdens de avond/nacht tussen 18 en 8 uur heb je voor 30 euro per maand. Er zijn 111 publieke parkeerplaatsen.

De parking werd geopend door het College

De parking bevindt zich langs de Alexianenweg op wandelafstand van de Grote Markt. De parking Tienen Centrum werd gebouwd onder de VIA Basisschool Immac en het appartementencomplex residentie Eveline in de Alexianenweg. De parking telt 2 verdiepingen met een totaal van 240 staanplaatsen. De 111 parkeerplaatsen op verdieping -1 werden aangekocht door de stad Tienen en zullen dienst doen als publieke betaalparking. De uitbating is in handen van parkeerexploitant APCOA.

De onderste parkeerverdieping -2 is een projectparking, waar de bewoners van de residentie en van de recent gerealiseerde wooneenheden op de Hertogensite gebruik van kunnen maken. Hier worden staanplaatsen te koop en te huur aangeboden. “In het kader van het bereikbaarheidsplan werken we momenteel parkeerroutes uit die naar de belangrijkste parkings in het centrum van de stad zullen leiden en duidelijk van op de Vesten bewegwijzerd worden”, zegt schepen van mobiliteit Liesbeth Vanderloock. (CD&V)

 “Met zijn centrale ligging op wandelafstand van het stadscentrum en gunstige parkeertarieven is de nieuwe ondergrondse parking een bijzondere meerwaarde voor de parkeermogelijkheden in het stadshart en voor onze lokale handelaars”, voegt schepen van financiën Bram Delvaux (Blauw Wit) toe.

De parking is voorzien van camerabewaking en zal in de toekomst worden voorzien van laadpalen voor elektrische voertuigen. Ook de parkeershop van APCOA zal er voortaan huisvesten. Hier kan je terecht voor het aanvragen van een bewonersparkeerkaart en een parkeerkaart voor medische beroepen. – HCH

 

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email
Tags: