Ga naar de inhoud

EEN ZOMERSE UITSTAP NAAR DE BETOVERENDE TUIN

GELDENAKEN / HOEGAARDEN – Aan het Ravel-fietspad is er heel wat te doen in de zomer: de Barravel en La Plage dichtbij Hoegaarden. Maar verderop is er ook de ‘Betoverende Tuin’, of The enchanted Garden met Art Sanctuary, dit jaar aan de 10de editie toe. Het is een internationale kunsttentoonstelling, met speciaal dit jaar ‘Gedichten in dialoog met sculpturen’ met deelnemers ook uit Tsjechië, Ecuador, Estland, Iran, Ierland, Israël, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Beelden in de Betoverende Tuin

De Betoverende Tuin is gelegen aan de Rue du Tilleul, naast het Ravel-fietspad. Om het te bereiken met de wagen gebruik je best de parking aan de overzijde van het restaurant ‘Wok d’ici’, op de steenweg Hoegaarden- Geldenaken in Marie-Geest. Via een beschaduwde wandelweg (Ravel) van ongeveer400m bereik je ‘De Betoverende Tuin’.  Er zijn frequente politiecontroles in de ‘Rue du Tilleul’, dus daar niet parkeren Uitgezonderd voor mensen met fysieke problemen, voor instappen en uitstappen, laden en lossen. Fietsers en wandelaars komen uiteraard langs de Ravel.

Om de tiende editie van ‘De Betoverende Tuin’ te vieren hebben Tone Aanderaa en Ignace Clarysse dichters uit Frankrijk, Nederland, Vlaanderen en Wallonië uitgenodigd om gedichten te creëren die communiceren met de kunstwerken. Geselecteerde gedichten worden in de tuin in de nabijheid van het beeld opgehangen. Er wordt ook een kwaliteitsvolle dichtbundel uitgegeven. Meer informatie over de dichters hier.

In 2023 verwelkomt Art Sanctuary nieuwe kunstenaars. Ook uit Tsjechië (Jan Falta: glas), Ecuador (Ale Moshenek: glas, metaal, kloppend hart met omgevingssensor), Estland (Kati Kerstna, enorme bij in glas om respect te vragen voor dit nuttig insect), Iran (Yasin Jamali: dieptegravure in glas), Ierland (Helen Hancock: geblazen glas), Israel (Yaron Meyer: natuurelementen in glas), U.S.A. (Laurie Sheridan: Glasgordijn met natuur relikwieën), Verenigd Koninkrijk(met leden van de ‘Contemporary Glass Association’)

De betoverende tuin is open van juni tot zondag 15 oktober, op woensdag, vrijdag, zaterdag, zondag, feestdagen en brugdagen vanaf 13 tot 20 uur . Vanaf maandag 18 september 2023 slechts tussen 13 en 19 uur. Bijdrage in de kosten: 8 euro per persoon ouder dan 12 jaar. Op afspraak voor groepen van +10 personen aan 6 euro is er een free drink voor betalende bezoekers. Info voor groepsbezoeken en contact via  info@ignace-clarysse.com, tel. +32 (0) 493 628 540. – HCH