Ga naar de inhoud

EEN RONDRITJE LANGS DE OMLEIDING NAAR EN VAN NERM BIJ REGENWEER

HOEGAARDEN – We deden zelf een proef hoe de omleiding naar Nerm erbij ligt bij regenweer, van aan de Kauterhof richting watertoren, tweesporenbeton en zo naar achter in Aalst. En daarna de terugweg via het bergje aan de cabine langs de parallelstraat met de Henri Dotremontstraat tot aan de Walestraat. Vooral dat laatste stuk ligt er schabouwelijk bij.

Het eerste gedeelte van aan de Kauterhof tot de watertoren verloopt vlot, tenzij er voertuigen op de weg geparkeerd zijn, waardoor men door de modder moet rijden. Een parkeerverbod zou daar geen overbodige luxe zijn.  De verkeersborden zijn duidelijk, zowel voor de richting naar waar men moet rijden, als de borden voor enkelrichting.

De afdaling naar Nerm langs de tweesporenbetonweg verloopt vlot, tenminste als men een hoge wagen heeft. Bij lagere wagens staat het gras van het middenstuk veel te hoog en schuurt tegen de auto aan. Dit zou toch beter kort gemaaid worden.

Door Aalst er Nerm rijden tot aan de werken en het bergje op geeft geen problemen. Maar het stuk van de parallelweg met de Dotremontstraat tot de Walestraat ligt er erbarmelijk bij. De ene put na de andere, vol water en modder. Zelfs twintig per uur rijden is daar niet goed voor de auto, laat staan voor de modderspatten. – HCH

De verkeersborden zijn duidelijk
Het gras tussen de twee sporen staat op sommige plaatsen nogal hoog
De huidige werken in Nerm
Het niet geasfalteerde deel van deze weg is erbarmelijk

©HCH 

Print Friendly, PDF & Email