Ga naar de inhoud

EEN MAAND LANG ACTIVITEITEN IN HOXEM

HOXEM / HOEGAARDEN – Hoxem gonst van de activiteiten vanaf nu tot begin juni, en dan hebben we het niet over de wegenwerken. De buurtnamiddag op woensdag 1 mei, van 14 tot 17 uur bijt de spits af. Op zondag 2 juni wordt deze drukke maand afgesloten met een wandeling georganiseerd door Natuurpunt en een dorpscafé.

Op woensdag 1 mei is er de buurtnamiddag aan het ontmoetingscentrum Hoksem, met springkasteel, spellen, drankjes en veel gezellige babbels met de buren. Op zondag 5 mei volgt dan het maandelijkse dorpscafé bij OC Hoksem, van 10 uur tot 18 uur.

Het ontmoetingscentrum in Hoxem

Op zondag 5 mei is er tevens de tweede editie van de OC/PC wandeling, een bewegwijzerde wandeling van ongeveer 9 kilometer. Deze wandeling tussen het OC Hoksem aan de Sint-Jansstraat en het PC Hoegaarden aan de Tiensestraat, vindt plaats tussen 13 en 18 uur. Er is uiteraard de mogelijkheid om noodzakelijk voedsel en drank tot zich te nemen.

Daarna is het even wachten tot Hoxem kermis. Op zondag 26 mei wordt de aftrap gegeven, met een kermiscafé vanaf 10 uur. Die dag is er ook de processie van Hoxem. Deze processie start na de misviering, omstreeks 11 uur.

Op zaterdag 1 juni is er de barbecue bij gelegenheid van Hoxem kermis. Een menu voor volwassenen kost 18 euro, voor kinderen 14 euro. Inschrijven kan via ochoksem@gmail.com ten laatste op 26 mei.

De kermis wordt afgesloten op zondag 2 juni om 10 uur met een wandeling georganiseerd i.s.m. Natuurpunt, met vertrek en aankomst aan het ontmoetingscentrum. In de namiddag om 14 uur vertrekt er een fietstocht. Die dag is het dorpscafé doorlopend open van 10 tot 18 uur. – HCH