Ga naar de inhoud

DUVEL GOEDKOPER DAN SPA: DAT KAN OP HET BEURSCAFÉ

HOEGAARDEN – In deze barre economische tijden is het misschien een goed idee voor jongeren om kennis te maken met de werking van de beurs. Dit kan tijdens het beurscafé van jeugdhuis ‘de Klup’, op zaterdag 4 november vanaf 20 uur. Naar gelang vraag en aanbod variëren de prijzen. Met wat geluk wordt een luxebier goedkoper dan een cola. De Klup verbindt normaal het beurscafé met halloween, maar door omstandigheden werd het een week uitgesteld.

Een beurscafé is een variant op studentenamusement als een cantus. Bij een beurscafé bepalen vraag en aanbod de prijzen van de dranken. Alle aanwezigen kunnen op een scherm de evolutie van de prijzen volgen.

De variabele prijzen op het scherm van de beurs

Veel gevraagde dranken stijgen in prijs, wat nauwelijks gedronken wordt is goedkoper. Zo kan het gebeuren dat een Duvel of een ander luxebier  goedkoper wordt dan een bruiswatertje. Ideaal om er eens in te vliegen.

Een kwestie van zich te laten leiden door de beursprijzen, maar dan kan het wel een gevaarlijke avond worden. Tussen de beursnoteringen in is het mogelijk om bij een goede portie muziek met vrienden te zeveren of de dansvloer op te gaan. De toegang is alleszins gratis.

DRUKKE NOVEMBERMAAND

De Klup Hoegaarden verbindt het beurscafé meestal aan de halloweensfeer. De Klup was trouwens één van de pioniers in de regio met de organisatie van halloweentochten die ooit meer dan 4000 deelnemers aantrokken.  Het café was eerst gepland voor het komende weekend, maar het werd verplaatst naar 4 november, dus toch nog in de late halloweensfeer van de herfstvakantie.

In november heeft de Klup nog heel wat andere activiteiten in petto. Zo is er op donderdag 2 november de workshop ‘Droogbloemen’, waarbij men kan inschrijven via deze link. Op 4 november volgt dus het beurscafé. Op  vrijdag 10 november is er een Themed Party ‘Famous Figures’,  en op vrijdag 24 november is er de Après Ski fuif. Hoogtepunt van de maandactiviteit wordt zeker de traditionele Klupshow door Dansgroep Ge ton Up, op zaterdag 18 november. Tickets via deze link. – HCH