Ga naar de inhoud
cropped-DGVHoegaarden-logo-1181x1181-1.png

Degazetvanhoegaarden.be
De Gazet van Hoegaarden, Outgaarden en Meldert Regio Tienen

Met medewerking van

DRUKTE IN DE KEUKEN TIJDENS DE WORKSHOP ‘AAN TAFEL’

HOEGAARDEN – Op drie locaties tegelijk werd in Hoegaarden het project ‘Aan tafel’ voorgesteld. In de gemeentelijke bibliotheek was er naar aanleiding daarvan de fototentoonstelling, die trouwens loopt tot 3 december en bekeken kan worden tijdens de openingsuren van de bib. Tegelijk werden ook de producten voorgesteld in de wereldwinkel van Oxfam en was er een kookworkshop in het parochiecentrum.

Het was druk in de keuken van het parochiecentrum, want er schreven zich wel 9 deelnemers in. Voeg daarbij de drie dames die de workshop leidden en men komt aan 12. Er waren ook mannen bij. De sfeer bij de kookploeg was heel goed en zijn maakten heel wat hapjes, onder andere uit Algerije, Irak en Palestina.

Tijdens de kookworkshop

Het project ‘Aan tafel’ kwam er omdat  tijdens interviews en kookmiddagen in het Fedasil opvangcentrum voor asielzoekers van Broechem de bewoners vertelden wat hen naar België bracht en welk eten hen terugvoert naar hun moederland. Hun verhalen en lievelingsgerechten werden door De Verhalenweverij gebundeld in een fototentoonstelling ‘Aan tafel!’.  Deze tentoonstelling loopt nog in de bib tot 3 december. – HCH